Cursussen en bijeenkomsten

Een goede basis voor een betere uitkomst

Cursussen en bijeenkomsten

Uit onderzoek blijkt dat de effecten van zwangerschapsvoorlichting positief zijn. Voorlichting zorgt voor meer tevredenheid bij de vrouwen. Vrouwen ervaren minder angst en minder pijn.

  • Door duidelijke een eerlijke voorlichting aan jou en je partner willen we jou/jullie goed voorbereiden op wat komen gaat.

Puur verloskundigen en Yoga zwangerschapscursus

In samenwerking met CoYoga verzorgt Puur ook een Yoga zwangerschapscursus. De groepscursus Natuurlijk Zwanger Yoga vindt elke dinsdagavond plaats van 19.15 tot 20.30 in Schagen, op onze eigen locatie aan 't Noord. 

Natuurlijk Zwanger Yoga en Puur

Natuurlijk Zwanger Yoga is een unieke combinatie van informatie, tips en oefeningen gebaseerd op zowel westerse als oosterse perspectieven op zwangerschap en gezondheid. Deze veelzijdige cursus biedt een unieke ervaring met elementen als beweging, adembewustzijn, ontspanning, drukpunt(zelf)massage, contact met je kindje, een partnerles, en uiteraard informatie en tips over zwangerschap, zwangerschapskwalen, bevalling, babytijd en (natuurlijk en ontspannen) ouderschap. Na de geboorte van alle baby's uit de groep organiseren we bovendien een Babybewonderbijeenkomst.

Gedurende ruim een uur heb je de mogelijkheid om volledig in het moment te zijn, met alle aandacht voor jezelf en het kindje in je buik. De gehele cursus beslaat 9 lesweken, exclusief de Babybewonderbijeenkomst. 
Daarnaast bieden we ook een les waarin we oefenen met til- en draagtechnieken, evenals technieken die je kindje kunnen helpen bij bijvoorbeeld darmkrampjes en ontspanning. Deze technieken kun je direct na de geboorte toepassen.

Kosten en algemene voorwaarden

De volledige kosten voor de 10 lessen van de Natuurlijk Zwanger Yoga cursus bedragen €250.00. Afhankelijk van je zorgverzekering is het mogelijk dat de cursus (gedeeltelijk) wordt vergoed. Controleer bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

We adviseren de cursus te voltooien vóór de 37e week van je zwangerschap. Er zijn geen lessen tijdens schoolvakanties. Onze assistente bij Puur bekijkt samen met jou de beste startdatum* voor de cursus. De maximale groepsgrootte is 10 zwangere deelnemers (vol = vol).
* Bekijk hier ons
overzicht van de lessen in 2024.

Voor eventuele vragen of om je aan te melden, staan we voor je klaar. Als je je wilt aanmelden verzoeken wij je online in te schrijven middels onderstaande button. Je bent van harte welkom!
*Voorafgaand aan aanmelding verzoeken wij je de algemene voorwaarden die bij deze cursus van toepassing zijn door te nemen.

Overige zwangerschapscursussen

In de regio van Puur verloskundigen worden naast de bovengenoemde Yoga Zwangerschapscursus diverse andere zwangerschapscursussen georganiseerd. Bij de meeste cursussen kan je beginnen vanaf ca 24 weken van je zwangerschap. Wil je weten wat er allemaal in de regio wordt aangeboden? Wij hebben alle informatie in dit bestand  voor je op rijtje gezet.

Puur voorlichtingspresentatie digitaal

Puur verloskundigen heeft een digitale voorlichtingspresentatie. Bekijk de voorlichting gemakkelijk vanuit het comfort van je eigen huis. Geen reistijd, geen gedoe, gewoon de informatie die je nodig hebt binnen handbereik. Neem de tijd om de presentatie te bekijken wanneer het jou uitkomt. Pauzeer, speel opnieuw af - het is allemaal aan jou! De presentatie duurt ongeveer een uur en is onderverdeeld in 3 hoofdonderwerpen. 1 Voorbereiding op de bevalling, 2 De bevalling en 3 De kraamperiode. Hierin komt onder meer informatie over harde buiken en voorweeën, plaats van de bevalling, verloop van de ontsluiting, verloop van de uitdrijving, verloop van het nageboorteproces, pijnstilling, redenen voor verwijzing naar het ziekenhuis, nakijken van de baby, de kraamzorg en praktische zaken aan bod. 
Bij Puur verloskundigen geloven we in het delen van kennis op een toegankelijke manier, zodat jij vol vertrouwen de reis van het ouderschap tegemoet kunt gaan. Vraag vandaag nog het benodigde wachtwoord op bij onze assistente en ontdek de waardevolle informatie die we speciaal voor jou hebben samengesteld. De geadviseerde periode om deze voorlichtingspresentatie te bekijken is rond de 25-35 weken.

Voorlichtingsbijeenkomsten in ziekenhuis

Het Noordwest ziekenhuizen in Den Helder organiseert 4x per jaar een voorlichtingsbijeenkomst en heeft daarnaast een presentatie die digitaal te bekijken is.  Voor het Noordwest ziekenhuisgroep locatie Alkmaar verwijzen wij naar de presentatie die digitaal te zien is op de Ovida-website. Daarnaast heeft Alkmaar 2 fotoverhalen in beeld gebracht, één over een geplande keizersnede en over bevallen in het Noordwest Ziekenhuisgroep.

Voorlichtingsavond over borstvoeding

Vanuit de GGD organiseert de lactatiekundige van Borstvoedingscentrum de Noordkop regelmatig een voorlichtingsavond over borstvoeding in Schagen en omgeving. Voor meer informatie verwijzen we je naar GGD Hollands Noorden.

Workshop een baby

De GGD organiseert met regelmaat de workshop "Een baby". De geboorte van je baby is een belangrijke gebeurtenis! Maar ook spannend; wat kun je verwachten als de baby er is? De geboorte van je baby is een belangrijke gebeurtenis! Maar ook spannend; wat kun je verwachten als de baby er is? Kun je een baby verwennen? Hoeveel slaapt een baby eigenlijk? Je zult straks duizend vragen hebben. Goed dus om je in de zwangerschap voor te bereiden op de tijd als de baby er is. Ben je 25 weken of langer zwanger? Ga dan (samen met je partner) naar de workshop. Het is een interactieve bijeenkomst, om je voor te bereiden op je nieuwe rol als ouder. Deze workshop is gratis.

'Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.'

– Aristoteles –