Doris Konijnenberg, student verloskunde

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie verloskundigen. Daarom bieden wij in onze praktijk ruimte aan studenten van  onder meer de Academie verloskunde in Amsterdam.

Verloskunde studenten zijn aanwezig tijdens het spreekuur, maar lopen ook mee tijdens de diensten en de kraamvisites. Om het beroep later goed te kunnen uitoefenen moeten verloskundigen in opleiding ook oefenen met praktische vaardigheden, waaronder bloedafname, buikonderzoek, inwendig onderzoek en het kind aanpakken bij de geboorte. Als je bevalt, wordt de bevalling mogelijk mede begeleid door een verloskundige in opleiding. De eigen verloskundige is hierbij altijd aanwezig. Verloskundigen in opleiding zijn gehouden aan dezelfde ethische regels als beëdigd verloskundigen. Dit betekent dat óók zij een beroepsgeheim hebben.

Aangeven dat je geen student bij controles of je bevalling wenst is altijd mogelijk. Maar er zijn ook redenen om juist wél voor een student te kiezen. Lees hier de ervaringen van gezinnen uit onze praktijk.

Doris Konijnberg stelt zich voor

Mijn naam is Doris Konijnenberg. Ik ben 29 jaar en eerstejaars verloskunde student aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Van jongs af aan was ik al gefascineerd door zwangerschappen en wist ik al snel dat ik verloskundige wilde worden. Direct na mijn havodiploma te hebben behaald, begon ik dan ook aan mijn opleiding tot verloskundige. Helaas werd ik ziek en moest ik toen stoppen met de opleiding.

Daarna ben ik verpleegkunde gaan studeren en mij gaan specialiseren in verloskunde. Ik ben nu bijna vier jaar werkzaam binnen de verloskunde en heb al talloze bevallingen bijgewoond. Toch bleef de droom om verloskundige te worden kriebelen en besloot ik vorig jaar opnieuw selectie te gaan doen en ben ik in september afgelopen jaar gestart.

Ik hoop bij Puur Verloskundigen mijn kennis en ervaringen te mogen uitbreiden en kijk uit naar een hele leerzame en bijzondere tijd.

Ik woon in Alkmaar samen met mijn man en twee katten. Ik hou van lekker eten en koken met vrienden en familie, sporten, yoga en wandelen. Naast mijn opleiding tot verloskundige werk ik nog als verpleegkundige op de verloskunde afdeling van het Amsterdam UMC locatie AMC.

Tijdens mijn stage kun je mij tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling of kraamvisites. Mocht je bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid dan mag je dat natuurlijk aangeven bij een van de verloskundigen.

Ik hoop jullie te mogen ontmoeten tijdens mijn stage!

 

doris konijnenberg