Baby en kinder EHBO (LIVIS)

Leer zelfverzekerd eerste hulp verlenen bij veel voorkomende ongelukken bij baby's en kinderen. Voorkom dat je niet weet wat je moet doen in geval van nood en maak het verschil bij levensbedreigende situaties.

Bij Puur op locatie

Vanaf 2024 is op locatie van Puur verloskundigen de cursus EHBO bij baby's en kinderen te volgen. 

Wat leer je onder andere bij deze cursus?

  • Zelfverzekerd handelen en communiceren bij ongelukken en bij noodsituaties.

  • Risico’s inschatten en de juiste hulpdiensten alarmeren.

  • Hulp verlenen volgens de ABCDE-methode: deze methode wordt ook door professionele hulpverleners toegepast en helpt jou volgens een gestructureerde aanpak te handelen bij een ongeval of noodsituatie.

  • Behandelen van grote en kleine letsels; van breuk tot bloedneus, van verstikking tot vergiftiging en van brandwonden tot vallen van een grote hoogte.

  • Reanimeren (met een AED) bij baby’s en kinderen.

Meer informatie 

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus, hoe het zit met vergoeding van de cursus of je een certificaat ontvangt of wil je je aanmelden? Neem dan een kijkje op de website van livis

Puur Verloskundigen heeft een samenwerking met diëtist Mariska Rinkel van Dieet & Co – diëtisten en leefstijlcoaches. Vanaf januari 2024 is zij op vrijdagochtend beschikbaar op onze locatie in Schagen. Wil je een afspraak bij Mariska inplannen op onze locatie 't Noord? Dat kan! Neem contact op via e-mail of telefoon met onze assistente, of geef het aan tijdens je volgende geplande controle bij de verloskundige. 

Eerste cursusdatum

De eerste datum dat de cursus bij ons op locatie gehouden wordt is vrijdag 24-04-2024 van 09.00-12.30 uur.