Anticonceptie

Bij Puur verloskundigen kan je ook terecht voor het plaatsen en verwijderen van spiralen

Nacontrole

De nacontrole is de laatste controle binnen de verloskundige zorg na de zwangerschap. In onze praktijk is het gebruikelijk dat je, indien gewenst, zelf een afspraak maakt voor de nacontrole zes weken na de bevalling. We proberen ernaar te streven deze afspraak in te plannen bij verloskundige die de bevalling heeft begeleid. Heb je de nacontrole afspraak al telefonisch of op locatie ingepland bij het ziekenhuis, dan  is de nacontrole bij ons niet nodig. 

De nacontrole afspraak  maak je door contact op te nemen met de assistente van ‘Puur verloskundigen’. We kunnen je afspraak inplannen op een van onze spreekuurlocaties, te weten Schagen of Anna Paulowna. Tijdens de nacontrole zullen we de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling na bespreken. We evalueren of er nog vragen en/of klachten zijn. Tijdens deze controle meten wij de bloeddruk, je ijzergehalte (Hb) en doen we waar nodig of gewenst aanvullend onderzoek. Uiteraard is er ook gelegenheid om eventuele vragen over anticonceptie, het inplannen van een spiraalplaatsing of andere zaken met ons te bespreken.

Ondanks dat de nacontrole bedoeld is voor jou, vinden wij het natuurlijk heel leuk om je kleine wonder nog even te kunnen zien. Je kind is dus zeer zeker welkom bij deze nacontrole. Na de nacontrole neemt de huisarts de zorg over. Het consultatiebureau heeft de zorg voor je kindje overgenomen.

Voor een eventuele volgende zwangerschap zien we je graag weer terug op de praktijk! Tip; vergeet niet vóór je zwangerschap te starten met foliumzuur. 

'Dromen is leuk, maar dromen waar maken nog veel leuker.'