Zwangerschapstest

Positief is positief; je bent zwanger!

Zwangerschapstest

Bij ‘Puur verloskundigen’ mag je een gratis zwangerschapstest ophalen als je een zwangerschapswens hebt of denkt zwanger te zijn. Neem contact op met onze assistente dan zorgt zij dat er één discreet voor je klaar ligt. 

Hoe en wanneer testen?

Je kunt de zwangerschapstest doen vanaf de eerste dag waarop je normaal gesproken ongesteld zou moeten worden. Je kunt ervoor kiezen om de test direct te doen, maar je kunt het ook even uitstellen. Op welk tijdstip van de dag je een test doet maakt voor de uitslag niet uit. Dat heeft te maken met het feit dat het gaat om de hoeveelheid van het HCG hormoon in je urine. 

Wanneer er voldoende van dit hormoon wordt gevonden zal de uitslag positief zijn; Je bent zwanger! Het HCG hormoon stijgt gedurende je zwangerschap. Soms kan het zijn dat op de eerste dag van je te verwachten menstruatie er nog niet voldoende HCG hormoon in je urine aanwezig is. In dat geval zou een zwangerschapstest ten onrechte aangeven dat het nog niet gelukt is om zwanger te worden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende testen te verkrijgen.

De ene test is gevoeliger dan de andere test. Het kan dus afhankelijk zijn welke test je gebruikt. Hoe eerder je test hoe groter de kans op teleurstelling. Het kan dus verstandig zijn een paar dagen te wachten met het uitvoeren van je zwangerschapstest om teleurstelling te voorkomen. Als je test eenmaal positief is, hoef je deze niet vaker te herhalen. Positief is positief: je hebt HCG hormoon in je urine wat betekent dat je zwanger bent! Zodra je test positief is, kan je contact opnemen met Puur verloskundigen om je aan te melden.

'Als je me zoekt, ik ben in de wolken.'

Neem contact op met ‘Puur verloskundigen’ voor een gratis zwangerschapstest!