Puur Verloskundigen - Zwangerschap

Heb je een positieve test in handen? Meld je dan aan voor het inplannen van de intake

Zwangerschap

Een kindje op komst! Een bijzondere periode in je leven. Niet alleen wanneer de positieve test daar is, het begint voor velen vanaf het moment dat de wens ontstaat.

Iedereen denkt na over ‘het beste moment’, maar soms loopt het anders in het leven en brengt de zwangerschap en het toekomstige ouderschap spanning en onzekerheid met zich mee. Iedereen beleeft een zwangerschap anders, ook een tweede of derde zwangerschap kan heel anders verlopen. Het lichaam van een vrouw is na een zwangerschap ‘compleet’, dat wil zeggen dat tijdens een zwangerschap lichamelijke veranderingen optreden die na de bevalling niet meer veranderen naar het lichaam van voor de zwangerschap. Iedere vrouw heeft een andere achtergrond en ieder koppel is een unieke combinatie. De genen samen geef je door en maken puur een nieuw leven.

Zorgpad

Zodra je test positief is, kan je je aanmelden bij Puur verloskundigen. Je eerste bezoek zal rond 8 weken van je zwangerschap zijn; het intake gesprek. Tijdens deze intake zal de verloskundige veel informatie aan je vragen over je gezondheid, over eventuele eerdere zwangerschappen (inclusief medische voorgeschiedenis), de gezondheid van je partner en die van je familieleden.

Na de aanmelding ontvang je digitaal een uitgebreide vragenlijst. Wij verzoeken je deze in te vullen en te retourneren uiterlijk een week voor de intake afspraak. Op deze manier kunnen wij de informatie al in je dossier verwerken. Tijdens de intake bespreken wij de ingevulde vragenlijst. Daarnaast krijg je bij je intake ook veel informatie en tips. Uiteraard krijg je ook je eerste echo rond deze termijn. Deze eerste echo is vaak gekoppeld aan de intake, maar kan ook los ingepland worden. Bij het inplannen van de intake, spreekt onze assistente dit met je door. Na de 2e afspraak spreken wij de intake met het team (de verloskundigen die werkzaam zijn in de praktijk) door en stellen we, waar nodig, aanvullend beleid vast; jouw persoonlijk zorgpad.

Na de intake of bij de tweede controle krijg je informatie over jouw persoonlijk zorgpad, ook wel je risicoprofiel genoemd. In dit zorgpad worden de gegevens die je bij de intake hebt aangegeven meegenomen. Daarin nemen we ook graag jou/jullie persoonlijke wensen mee. Als jullie wensen of ideeën hebben, mag je deze altijd kenbaar maken bij onze verloskundigen. Het zorgpad kan je zien als een soort planner voor deze zwangerschap. Dit zorgpad kan gedurende de zwangerschap worden aangepast op jouw actuele situatie (bijvoorbeeld aanpassing door medisch redenen of op basis van je persoonlijke wensen). In je persoonlijke dossier van mijn vrumun kan je jouw up to date risicoprofiel inzien. Inloggegevens van mijn vrumun ontvang je na de eerste of tweede controle. 

Groeien gebeurt niet door aan de bladeren te trekken maar door de wortels water te geven…

-Puur verloskundigen-