Plaats van de bevalling

Thuis, poliklinisch of medisch in het ziekenhuis, wat past bij jou?

Plaats van de bevalling

Bij Puur verloskundigen heb je, mits er geen medische reden is, de keuze om thuis of poliklinisch (in het ziekenhuis) te bevallen. Waar je ook gepland hebt om te bevallen, zorg dat alle praktische zaken met 36-37 weken op orde zijn. Zorg er verder voor dat de genoemde punten van de uitzetlijst in huis zijn. Een bevalling kan altijd anders lopen dan gepland. 
Meer informatie over de verschillen van thuis- en ziekenhuisbevalling vertellen wij in onze presentatie. Heb je deze nog niet ontvangen, vraag dan gerust het wachtwoord bij onze assistente aan. 

Thuisbevalling

Thuisbevallingen begeleiden wij, binnen ons gehele werkgebied, op de begane grond of de eerste etage. De eerste etage is in verband met veiligheid akkoord mits er een toegankelijke trap naar de eerste etage in huis is en je gewicht lager is dan 100 kg. Hoger dan 1 etage, zonder aanwezigheid van ruime lift, is vanwege veiligheid voor  ons niet acceptabel.
Bij een thuisbevalling is het vanwege ARBO omstandigheden belangrijk om een bed op hoogte van minimaal 80 cm klaar te hebben staan. Een "bed" kan ook een (normaal eenpersoonsbed)matras op tafel zijn. Wil je thuis in bad bevallen? Dat kan, lees dan wel op onze veiligheidsnormen. Geen bad in huis, maar wel een watergeboorte gewenst? Wij verhuren ook bevalbaden

Bevalling in het ziekenhuis

Bij een poliklinische of medische bevalling kan je kiezen uit het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Den Helder of Alkmaar. Wil je weten wat de kosten zijn voor een poliklinische bevalling, vraag dit dan na bij je zorgverzekeraar.
In sommige situatie is er sprake is van een vooraf bekende medische indicatie voor je bevalling, bijvoorbeeld bij een vorige bevalling > 1 liter bloedverlies. Het advies is dan om in een ziekenhuis te bevallen. Afhankelijk van de medische indicatie kan je in sommige situaties onder onze begeleiding, medium risk, in het ziekenhuis bevallen. Er zijn ook indicatie, bijvoorbeeld een keizersnede in voorgeschiedenis, waarbij het advies is om medisch onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog te bevallen.

Wil je meer informatie over wat de mogelijkheden zijn als je 41 weken zwanger bent of over het inleiden van de bevalling? Bekijk hier de animatiefilm van de verloskundige.nl.

Denk in je zwangerschap alvast na over de plaats van de bevalling.

Het een sluit het ander niet uit.