Puur Verloskundigen - Puur team

Ervaren team van vier verloskundigen en twee praktijkassistentes

Het verloskundig team

Puur Verloskundigen is een sprankelende, energieke praktijk met vier ervaren en enthousiaste verloskundigen die vanuit hun hart werken. De praktijk bestaat uit een team van vier verloskundigen en twee praktijkassistentes. 

Foto’s van onze verloskundigen in actie

Scroll verder naar beneden om foto’s van verloskundigen in actie te bekijken. Heb je zelf nog een leuke foto waar één van onze verloskundigen op staat en mag deze in de galerij hieronder toegevoegd worden? Laat het ons weten.

Eva

Eva de Graaf

Verloskundige met BIG-nummer 09910077403

Al vanaf de basisschool wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Na 4 jaar verloskunde academie te Amsterdam mocht ik mij in 2008 dan eindelijk officieel verloskundige noemen!

Na mijn afstuderen heb ik in Noord Holland in verschillende verloskundigenpraktijken waargenomen. Een eigen verloskundigenpraktijk was altijd al een grote wens. Met ‘Puur verloskundigen’,is deze droom uitgekomen. Het blijft, ook na ruim 15 jaar, nog steeds heel mooi dat ik zwangere vrouwen mag begeleiden in deze bijzondere periode. Het werk blijft uitdagend, vernieuwend, onvoorspelbaar en oh zo gaaf!

Naast de ervaring van de afgelopen jaren hebben de twee zwangerschappen, bevallingen en kraamperiodes van mijn zoons mij verrijking binnen het verloskundig vak gegeven. Een avontuur dat ik niet had willen missen! En niet te vergeten het moederschap, waar ik iedere dag volop van geniet!

Daarnaast geniet ik van volleybal, bokszaktraining, wandelen en lezen. Als geboren en getogen Texelaar ben ik daar, samen met mijn gezin, vaak te vinden. Maar ook verre reizen maken is een grote passie.

nienke

Nienke Dijk

Verloskundige met BIG-nummer 69911575903

Vanaf het moment dat ik me met verloskunde bezig houd, groeit mijn kennis over hoe belangrijk de levensfase voor mensen is wanneer zij een kinderwens hebben, zwanger zijn en bevallen. 

Maar ook jonge ouders die de eerste dagen met hun pasgeboren baby meemaken is ingrijpend en bijzonder. Vaak vertellen mensen mij, jong en oud, hoe zij deze periode hebben of denken te ervaren. Deze verhalen hebben mij duidelijk gemaakt wat daarbij als passende begeleiding belangrijk is. Het is mooi en essentieel dat een zwangere vrouw en dus aanstaande moeder (en natuurlijk ook de aanstaande vader) zoveel mogelijk ruimte krijgt om zich voor te bereiden op de komst van hun kindje. Daarvoor wil ik graag een passende bijdrage leveren tijdens een bijzondere periode van het leven!

Ik ben opgegroeid in Nieuwe Niedorp en heb de studie verloskunde gevolgd in Groningen. Sinds 2009 ben ik werkzaam als verloskundige. Ik ben als waarnemend verloskundige bij verschillende praktijken gaan werken. Nu, in mijn eigen praktijk samen met Eva en Susanne, kan ik mijn passie voor het vak naar hartenlust uitoefenen vanuit onze gedeelde visie.

Ook wij, mijn vriend en ik, hebben aan de andere kant van de tafel gezeten, bij de verloskundige. De geboorte van onze 3 zoons heeft mijn leven verrijkt, een belevenis om nooit meer te vergeten, zo Puur dat gun ik iedereen!

suus (1)

Susanne de Boer

Verloskundige met BIG-nummer 59917278403

Als klein meisje had ik al de ambitie om verloskundige te worden. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze droom waar heb kunnen maken.

Na mijn afstuderen in 2013 ben ik meteen aan de slag gegaan in de omgeving Schagen. In de afgelopen jaren heb ik al vele bevallingen mogen begeleiden. Voor mij is en blijft iedere zwangerschap, bevalling en kraamperiode uniek en heel bijzonder. Met het starten van Puur verloskundigen kwam een tweede droom uit.

Wij werken in een klein vast team waardoor we een band op kunnen bouwen met jullie en daardoor naast deskundige zorg ook persoonlijke zorg kunnen bieden. Verloskundige zijn is fantastisch en ik hoop dat ik dit mooie beroep nog jaren mag uitoefenen.

Inmiddels heb ik zelf ook mogen ervaren hoe het is om zwanger te zijn, te bevallen en moeder te zijn. In 2022 is onze dochter Lotte geboren. Wat een fantastische ervaring die ik niet had willen missen!

 

 

susan

Susan Beckers

Verloskundige met BIG-nummer 19919956303

Op de middelbare school ben ik goed gaan nadenken over wat ik nu in mijn latere leven wil gaan doen. Dat ik de zorg in wilde was al snel duidelijk en daarbij zocht ik een vak met een uitdaging. Verloskunde bood mij deze uitdaging! Het zelfstandig aan het werk gaan en betrokken zijn bij zwangere en partner geeft mij veel voldoening.

Ik vind het belangrijk om samen in gesprek te zijn en jullie vertrouwen te geven in je eigen lichaam. De transitie naar ouderschap is een mooie en uitdagende route en ik ben heel blij dat ik daar een klein onderdeel van mag zijn.

Naast verloskundige, werk ik ook als wetenschappelijk adviseur bij onze beroepsverenging. Deze combinatie is voor beide beroepen een toegevoegde waarde: Ik ben op de hoogte van de nieuwste ontwikkelen omtrent wetenschappelijk onderzoek, maar heb ook ervaring in de praktijk.

In 2015 ben ik afgestudeerd en heb ik de afgelopen 8 jaar in de regio Alkmaar mogen werken. Vanaf december 2023 versterk ik het team van Puur en gaan we samen een nieuwe uitdaging aan met het ontwikkelen van een vrouwencentrum.

fiona

Fiona Stad-Hart

Praktijk assistente

Mijn naam is Fiona Stad-Hart en werk als praktijkassistente bij Puur verloskundigen. Ik ben getrouwd met Rick en wij zijn in 2013 en 2017 ouders geworden van 2 prachtige dochters.

In 1997 ben ik begonnen als kraamverzorgster en in 2014 ben ik gestopt. Het onregelmatige werken paste niet in ons gezinsleven. Ik heb het wel altijd heel erg jammer gevonden, maar ik begon met een nieuwe uitdaging. In september 2014 ben ik gestart als gastouder en dit heb ik 7 jaar met veel plezier gedaan.

In de zomer van 2021 kwam de vacature online dat Puur verloskundigen een praktijkassistente zocht. Ik wist het meteen: hierop moet ik solliciteren.  De kraamverzorgster is nooit helemaal uit mij gegaan en ergens achter in mijn hart wilde ik later wel weer iets daarmee gaan doen. Wat precies wist ik nog niet helemaal totdat deze vacature kwam.

Toen werd het voor mij duidelijk. Een kantoorbaan is wel geheel iets anders, maar ik kom wel weer in contact met zwangeren en pas bevallen ouders. En de vaste werktijden zijn prima te combineren met mijn gezinsleven.

Tijdens mijn werk als kraamverzorgster en tevens bij mijn 2 zwangerschappen voelde ik mij altijd heel prettig bij deze praktijk. Ze zijn laagdrempelig, geen vraag is te gek, nemen de tijd voor je en het zijn gewoon hele leuke gezellige meiden die je in je waarde laten.

Tot gauw een keer aan de telefoon.

Thalita

Thalita Kruijff

Praktijk assistente

Mijn naam is Thalita Kruijff en ik ben getrouwd met Pieter. Samen hebben wij 2 jongens Tom en Bram. In 2002 ben ik gestart met de verkorte opleiding tot kraamverzorgster. Dit was de 1e verkorte opleiding die gegeven werd dus

heel bijzonder dat ik deze mocht gaan doen. Jaren heb ik als kraamverzorgster mogen werken. Zo bijzonder en intiem. Dichterbij de mensen kan je niet komen. Toen de kans voorbij kwam om als praktijkassistente bij Puur te mogen werken dacht ik meteen dat ga ik doen.

Een nieuwe uitdaging: een kantoorbaan. Ik ken de meiden al heel wat jaren uit de gezinnen waar ik heb gewerkt. Een heel warm, open en bekwaam team. Echt een warm bad waarin ik terecht ben gekomen.

Heel leuk om nu de zwangeren te zien en contact met ze te hebben. Ik heb geen moment spijt van mijn baanwissel. Mijn hobby's zijn sporten, wandelen en reizen. Wie weet tot snel in onze praktijk.

kristel

Kristel Bakker

Echoscopiste

Hierbij stel ik me even voor! Ik ben Kristel Bakker en woon met mijn partner en 3 zoontjes in Schagen. Al geruime tijd ben ik werkzaam in ‘t Gooi als verloskundige en echoscopiste. Vanaf december 2023 zal ik ook bij Puur aan de slag gaan!

Ik zal zorg dragen voor het maken van zowel pret- als medische echo’s. Graag maak ik deel uit van de bijzondere ervaring van het bewonderen van de zwangerschap. Ik kijk ernaar uit jullie in de praktijk te ontmoeten! 

Student verloskunde

Student verloskunde

Soms hebben wij een student verloskunde in de praktijk

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie verloskundigen. Daarom bieden wij in onze praktijk ruimte aan studenten. De meeste studenten volgen de opleiding bij de Academie verloskunde in Amsterdam.

Verloskunde studenten zijn aanwezig tijdens het spreekuur, maar lopen ook mee tijdens de diensten en de kraamvisites. Om het beroep later goed te kunnen uitoefenen moeten verloskundigen in opleiding ook oefenen met praktische vaardigheden, waaronder bloedafname, buikonderzoek, inwendig onderzoek en het kind aanpakken bij de geboorte. Als je bevalt, wordt de bevalling mogelijk mede begeleid door een verloskundige in opleiding. 

De eigen verloskundige is hierbij altijd aanwezig. Verloskundigen in opleiding zijn gehouden aan dezelfde ethische regels als beëdigd verloskundigen. Dit betekent dat óók zij een beroepsgeheim hebben. Lees hier meer over student verloskunde bij Puur verloskundigen.

Heb je foto’s van onze verloskundige in opleiding in actie? Als ze op de website mogen dan ontvangen wij ze graag.