Puur Verloskundigen - Student verloskunde

De studenten van nu zijn de verloskundigen van de toekomst en daarmee dus onmisbaar

Student verloskunde

We houden je op de hoogte van updates over Puur verloskunde studenten, zowel tijdens onze spreekuren als via onze sociale media kanalen. Op deze manier krijg je de gelegenheid om de betreffende studenten beter te leren kennen wanneer zij zich aan jullie voorstellen.

Van 05-02-2024 t/m 18-02-2024 loopt verloskunde student Doris Konijnenberg bij ons stage. Zij stelt zich hier aan je voor. 

Puur verloskundige en student verloskunde

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie verloskundigen. Daarom bieden wij in onze praktijk ruimte aan studenten van de Academie verloskunde in Amsterdam.

Verloskunde studenten zijn aanwezig tijdens het spreekuur, maar lopen ook mee tijdens de diensten en de kraamvisites. Om het beroep later goed te kunnen uitoefenen moeten verloskundigen in opleiding ook oefenen met praktische vaardigheden, waaronder bloedafname, buikonderzoek, inwendig onderzoek en het kind aanpakken bij de geboorte. Als je bevalt, wordt de bevalling mogelijk mede begeleid door een verloskundige in opleiding. De eigen verloskundige is hierbij altijd aanwezig. Verloskundigen in opleiding zijn gehouden aan dezelfde ethische regels als beëdigd verloskundigen. Dit betekent dat óók zij een beroepsgeheim hebben.

Aangeven dat je geen student bij controles of je bevalling wenst is altijd mogelijk. Maar er zijn ook redenen om juist wél voor een student te kiezen. Lees onderstaande ervaringen van gezinnen uit onze praktijk.

Ervaringen van Isabel

Een aantal weken voor de bevalling had ik al besloten dat ik buiten mijn partner om alleen een van de verloskundige bij de bevalling zou willen. Niet te veel poes pas en zo min mogelijk mensen om me leek mij het beste. Toen eenmaal de weeën waren begonnen, en ik belde vroeg de verloskundige of ik het goed zou vinden als de stagiair bij de bevalling aanwezig zou zijn. Mij keus was al gemaakt, maar toch ze ik ja.

Achteraf ben ik heel erg blij geweest met deze keuze, het voelde vertrouwd en ik had het idee dat ik zelfverzekerder werd met twee ‘suppoters’ die mij super hebben begeleidt. De verloskundige praatte positief op me in terwijl ik van de stagiair een goede rug massage kreeg, wat erg hielp tegen de pijn. Door de goede samenwerking en omdat ze met zijn tweeën waren voelde ik me steeds sterker en op m’n gemak. Ook vond ik het erg fijn dat als ik een goeie tip van de verloskundige kreeg, de stagiair dit vaak nog eens aanvulde. Het voelde echt als een soort van teamwork.

Dat ons kindje geboren werd vond ik het prettig dat ze samen hebben beslist wat het beste voor hem was. Ik was blij met twee ervaren personen om me heen, mede dankzij hun heb ik een goede bevalling gehad!
Als er ooit nog eens een kindje mag komen sta ik zeker weer open voor een stagiaire bij de bevalling. Ik heb er een hele goeie ervaring mee gehad en brengt ook nog eens veel voordelen met zich mee!

Ervaring van Silke en Jorick

Wij zijn begeleid door Puur verloskundigen en hun leerling tijdens de laatste controle afspraken en de bevalling. Toen de bevalling op het punt stond te beginnen werd ons nogmaals om toestemming gevraagd. Dit vonden we geen probleem. Des te meer inzichten en extra veel informatie omdat er ook uitleg gegeven werd aan de meelopende leerling. Hier gaan ze erg netjes mee om en we voelden ons vrij om op dat moment een eigen beslissing te nemen. Door het extra paar handjes werden we bijna van minuut tot minuut begeleid. Erg prettig en leerzaam ook voor ons. Als ze het ons in de toekomst weer vragen dan zouden we het zonder twijfel weer zo doen.

Ervaring van Miriam

Ik ontmoette Anne-Fleur voor het eerst op de dag van de bevalling. Hoewel ik van te voren het idee had dat het heel ongemakkelijk zou zijn als je iemand nog niet kent, voelde ik me bij Anne-Fleur prima op mijn gemak. Samen met Eva kwam ze langs voor een controle maar ze voerde alles zelfstandig uit en ze kwam professioneel op mij over. Toen bleek dat de bevalling echt begonnen was bleven Anne-Fleur en Eva bij ons thuis. Onder begeleiding van Anne-Fleur heeft een groot deel van de bevalling thuis plaatsgevonden. Ze stelde me op mijn gemak en begeleidde mij en mijn vriend erg goed.

Uiteindelijk moesten we toch naar het ziekenhuis. Vanwege de corona maatregelen mag er eigenlijk niemand mee in de ambulance, maar in overleg mocht Anne-Fleur toch met mij mee. Hier was ik erg blij mee omdat ik nu een bekende bij mij in de buurt had. Ook in het ziekenhuis heeft Anne-Fleur  het grootste deel van de bevalling verder begeleid.

Ik ben erg blij dat Anne-Fleur bij deze dag aanwezig was. Zei heeft mij en mijn vriend super goed begeleid. Ze kwam heel professioneel over en je merkte dat ze al veel kennis heeft opgedaan! Ik had deze dag niet anders gewild!

Ervaring Anne en Mark

De vraag of wij het goed zouden vinden wanneer er bij de bevalling een verloskundige in opleiding aanwezig zou zijn. Uiteraard direct ”Ja”. Ik (werkzaam in het onderwijs) sta altijd open om anderen te laten leren. Eenmaal thuis sloeg er toch een kleine twijfel toe. Dit is mogelijk onze laatste bevalling bij Puur. De vaste meiden ken ik zo goed en het voelt bij hen zo fijn en vertrouwd. Mijn plaatje van hoe een bevalling met een stagiaire eruit zou komen te zien was in mijn hoofd nog niet compleet. Ik heb mijn twijfel voorgelegd tijdens mijn eerstvolgende controle. Daar hoorde ik dat de bevalling onder leiding is van de stagiaire, maar dat er daarnaast altijd één van de vaste kern aanwezig is. Wat een fijn idee. Nog meer ervaring aan mijn zijde.

En dit heeft ook zo uitgepakt. Ik heb het geluk gehad om thuis te mogen bevallen met drie (+kraamzorg) hele fijne professionals om mij heen. Ik en mijn vriend hebben de bevalling heel intiem beleefd. Al waren er meer personen, het voelde nooit als te veel! Anne-Fleur en Eva ondersteunde waar nodig. Anne-Fleur heeft ons zo goed aangevoeld. Wij vertrouwden haar volledig!

Een stagiaire bij zo’n bijzonder moment zien wij echt als een meerwaarde!

Foto’s van onze verloskundige in actie? Als ze op de website of social media mogen dan ontvangen wij ze graag.