Anne Stoop, student verloskunde

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie verloskundigen. Daarom bieden wij in onze praktijk ruimte aan studenten van  onder meer de Academie verloskunde in Amsterdam.

Verloskunde studenten zijn aanwezig tijdens het spreekuur, maar lopen ook mee tijdens de diensten en de kraamvisites. Om het beroep later goed te kunnen uitoefenen moeten verloskundigen in opleiding ook oefenen met praktische vaardigheden, waaronder bloedafname, buikonderzoek, inwendig onderzoek en het kind aanpakken bij de geboorte. Als je bevalt, wordt de bevalling mogelijk mede begeleid door een verloskundige in opleiding. De eigen verloskundige is hierbij altijd aanwezig. Verloskundigen in opleiding zijn gehouden aan dezelfde ethische regels als beëdigd verloskundigen. Dit betekent dat óók zij een beroepsgeheim hebben.

Aangeven dat je geen student bij controles of je bevalling wenst is altijd mogelijk. Maar er zijn ook redenen om juist wél voor een student te kiezen. Lees hier de ervaringen van gezinnen uit onze praktijk.

Anne Stoop stelt zich voor

24 januari 2023 een dag die ik nooit meer zal vergeten..... De dag dat ik een keer aan de andere kant stond (iets met een bucket list). Ben een apetrotse moeder van 4 dochters en heb zelf 4 prachtige bevallingen hebben mogen ervaren (mede dankzij Puur Verloskundigen). Nu stond ik een barende te assisteren. Eenmaal thuis, raakte ik er niet over uitgepraat, bleef de gedachte van het roer om maar in mijn hoofd spelen. En het roer ging om..... in september ben ik begonnen met de Opleiding Vroedkunde in Turnhout, België. 

Met veel plezier volg ik daar de opleiding. Verloskunde is het mooiste beroep van dit universum. Je bent onderdeel en aanwezig in een hele unieke, bijzondere periode van een zwangere. Want elke zwangerschap is uniek. Dat maakt het voor mij uitdagend, en geen dag hetzelfde.

Als aanvulling op de opleiding lijkt het mij mooi om ervaring op te doen in de eerste lijn. Binnen Puur Verloskundigen krijg ik deze kans en daarom zullen jullie mij de aankomende tijd met enige regelmaat binnen de praktijk zien tijdens de spreekuren. Hoop hierbij meer te ontwikkelen op gebied van fysiologische zaken, omgang met zwangere en hun unieke zwangerschappen, maar  bovenal de kennis en kunde overnemen van Eva, Nienke, Suus en Susanne. Het werken in de eerste lijn is een wens voor de toekomst en dit ondersteund mij hierin volledig.

Nog wat leuke weetjes over mij; woon met ons gezin in Schagen, we hebben een hond Sjef, hou van hardlopen, bootcamp, een goed glas wijn, goed bereid eten en van een zonnige vakantie met ons gezin word ik heel blij (dit kan ook een skivakantie zijn in maart 😉).

Ik hoop jullie snel eens te mogen begroeten in de praktijk.